volg doarpskeamer ed op facebook

logo wehelpen akkrum nes transp 150

Woensdag 10 juli 2019 heeft een groepje belangstellenden de kunstroute "Slach troch Akkrum" gewandeld.

 De wandeling ging onder de bezielende leiding van Rein Huitema. Rein is bestuurslid van Plaatselijk Belang Akkrum-Nes en één van de iniatiefnemers van de Kunstroute. Maar Rein is ook een enthousiast verteller en kunstliefhebber.
Na een bakje koffie/thee in de Doarpskeamer gingen we op pad. Eerst nog een motregentje maar al snel werd het droog. De wind viel weg, kortom ideale omstandigheden voor een avondwandeling.

Bij elk kunstwerk vertelde Rein iets over het werk en de maker. Mede dankzij het enthousiasme van Rein en de deelnemers werd het een leerzame maar ook gezellige wandeling van ruim twee uur.

20190710 205530        20190710 210607

In het nieuws:

We gaan verhuizen!

verhuizen

Lees meer...

OPROEP: doe mee aan het straattheater op 21 september 2019!

190704_Mondriaan_in_de_dop.jpg
Inwoners die net als tijdens Meet me at the Fountain mee willen doen aan het straattheater zijn van harte welkom! Act en theater, passend bij het thema "Kunst" en figuranten verkleed als bijvoorbeeld kunstenaar, "schilderij", Rembrandt of levend beeld zijn een prachtige aanvulling. We zijn dan ook op zoek naar jou!

Lees meer...

Fietstocht

Lees meer...

Akkrum bigband debuteert op Theaterfestival Akkrum

spandoek theater festival verkleind

Lees meer...

Kunst–theaterfestival langs zeventien locaties in Akkrum

poster 21 09

Een theaterfestival met optredens op zo’n zeventien locaties langs de Kunstroute in Akkrum. Koren, zangers, musici, dansers en straatartiesten komen op zaterdag 21 september 2019 met hun eigen voorstelling bij de kunstwerken, die sinds het voorjaar worden tentoongesteld. De organisatie is in handen van het Akkrumer Dreamteater, dat ook een groot deel van de aankleding van de New York-dagen in 2018 voor zijn rekening nam.

Lees meer...