volg doarpskeamer ed op facebook

logo wehelpen akkrum nes transp 150

Op onze eerste vergadering van januari stond prominent op de agenda: de jaarplanning voor 2018. Belangrijk thema daarbij was vooral activiteiten zoeken waarbij mensen makkelijk kunnen aanhaken.

De VPRO had kort daarvoor, een prachtige documentaire uitgezonden waarbij een kijkje werd gegeven in de mogelijkheden die een kringloop winkel heeft te bieden. Mogelijkheden voor mensen die de door de maatschappij, tijdelijk, op non-actief waren gesteld;

  • doordat ze even niet mee konden komen in het dagelijkse tempo
  • of door langdurige ziekte
  • of door werkloosheid
  • of door een beetje anders te zijn dan de gemiddelde mens
  • of door gebrek aan een netwerk

Of.. er zijn zoveel redenen waardoor je buiten de boot kunt vallen, even niet mee kunt doen in het      snelle tempo van deze tijd.
Al snel was onze agenda gevuld, het leek ons prachtig om de mogelijkheden te onderzoeken om een kringloopwinkel in Akkrum/Nes te starten. Terwijl we de mogelijkheden onderzochten ontdekten we door het ‘Meet me at the Fountain’ project in het kader van Culturele Hoofdstad, hoezeer de behoefte aan gemeenschap hier leeft. Het kledinghuis, gratis vertrekt door woningstichting Elkien, bleek een prima plek om elkaar tijdens dit project te ontmoeten. Een plek om even een kopje koffie te drinken, plannen te maken, een overleg te plannen en/of samen iets te maken. En dus werden we bevestigd in ons idee dat een accommodatie waar je zo even binnen kunt lopen, een belangrijke plek kan zijn binnen een gemeenschap. Helaas was het kledinghuis van korte duur omdat het een slooppand was.
We hebben vervolgens verschillende mogelijkheden onderzocht en kwamen uiteindelijk toch weer bij woningstichting Elkien terecht. Opnieuw kregen we de beschikking over een pand van Elkien, aan de Rakswâl, waarbij naast de huur ook de nutskosten door Elkien worden betaald. Er werd een stichting opgericht en een bestuur gevormd en alle noodzakelijke zaken werden en worden geregeld. En sinds de opening van Doarpskeamer Ed in januari 2019 kunnen we verder bouwen aan deze voor ons dorp belangrijke ontmoetingsplek.

Al snel werd duidelijk dat de meeste vrijwilligers die Foar Elkoar draaiend hielden en houden, nu ook meedoen aan het opzetten en draaiend houden van de Doarpskeamer Ed. Na overleg zijn we tot de conclusie gekomen dat de doelstellingen van Foar Elkoar en de Doarpskeamer elkaar overlappen en dat het daarom zinniger is elkaar te versterken. Daarom hebben we met algemene stemmen besloten om de initiatiefgroep Foar Elkoar te laten opgaan in de Doarpskeamer Ed. Maar de ideeën van Foar Elkoar zullen blijven bestaan.

Op de website kunt u nog steeds de button vinden van We helpen. Dit landelijke initiatief blijven we actief openhouden met ondersteuning van de gemeente Heerenveen. We hebben daarvoor een facebooksite; Foar Elkoar Akkrum-Nes Ook binnen de doarpskeamer kunt u uw hulpvraag stellen. Belangrijkste speerpunt van Foar Elkoar en de Doarpskeamer is elkaar ontmoeten op een gemakkelijke manier; doarpskeamer Ed als ontmoetingsplaats voor- en door inwoners van Akkrum/Nes, elkaar helpen, elkaar ondersteunen, er zijn voor elkaar.

logo wehelpen akkrum nes 250

In het nieuws:

De Doarpskeamer bedankt Hart voor Heerenveen

logo HvH

Lees meer...

Gezocht: stoeptegels (30x30)

Voor de bestrating bij de Doarpskeamer hebben we nog wat stoeptegels van 30 x 30 nodig. Heeft u er nog een paar liggen die u kunt missen, breng ze dan even op de Lange Miente 5.

Kindertheaterwerkplaats voorjaar 2020

Theaterwerkplaats  voorjaar 2020 start: 20 januari.

Voorbereiding Voorstelling “Vrijheid” bij de viering van 75 jaar bevrijding op 4 of 5 mei 

 

Het Akkrumer Dream Theater organiseert weer een vervolg van de kinder-theater werkplaats voor leerlingen van groep 5 t/m 8.
Onder deskundige leiding ga je aan de slag met improvisatie theater, houding en expressie vormen.

Eerst een gratis probeer les; daarna tien lessen 

Deze werkplaats gebruiken we nu ook om de voorstelling “Vrijheid” samen te maken en deze op een echt podium op 4 of 5 mei uit te voeren.

Docent: Marleen de Boer

Plaats: gym zaal SKF/BSO Akkrum

Dag: op MAANDAG; tijd : 14.15 -15.15 uur
gratis proefles op: 20/1( de werkplaats gaat door bij min. 10 deelnemers)

Lessen: 27/1, 3/2, 10/2, 2/3, 9/3, 16/3, 23/3, 30/3, 6/4, 20/4 en een paar extra repetities voor het optreden op 4 of 5 mei

Prijs: 60 euro voor de tien lessen (deelnemers BSO 50 euro)

Opgave bij de proefles.

Info Akkrumer Dream theater Eelco Sixma 06 46221943 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

AFFICHE "DOAZEN" IS MAKKE

Poster_C_1.jpg

Spylsters MUTSEN binne los mei DOAZEN

 doazen.JPG

Twa jier lyn hat it Akkrumer Dream Theater de minsken fan Akkrum en omkriten, mar ek rûnom yn it lân in protte toaniel-leafhawwers, prachtige jûnen besoarge mei it stik ‘MUTSEN’, skreaun troch Christa Warmerdam. 

MUTSEN giet oer 5 suskes, dy’t elts jier in wykeintsje mei elkoar op fakânsje gean. As se wer in wykein mei elkoar op paad binne komt de 6de suster, dy’t jierren net mei west is, foar it ljocht. Dit jout fansels in protte argewaasje, mar fansels komt it op’t ein allegear wer goed.

MUTSEN is al mei al 11 kear suksesfol opfierd en raasde al gau om in weardige opfolger.

Lees meer...