volg doarpskeamer ed op facebook

logo wehelpen akkrum nes transp 150

kunstroof.jpgAkkrum – De roof van het eerste fotodoek in de Kunstwandelroute van Akkrum blijkt de opmaat voor het maken van een film door jongeren. Vlak voor de onthulling scheurden twee zwartgeklede en gemaskerde scooterrijders in volle vaart voorbij. Ze stopten nog geen twee tellen, gristen het doek uit het frame en reden in volle vaart verder. 

 

De maakster van het kunstwerk, Isabelle Oppel, en alle andere aanwezigen stonden verbouwereerd naar de overval te kijken. Slechts een paar ingewijden wisten van de actie, die in de film wordt gemonteerd. Plaatselijk Belang Akkrum, de jongerenorganisatie STAJ en het Akkrum Dreamteater werken aan het project. Foto’s en videobeelden van de kunstroof worden op de sociale media verspreid om de jeugd van Akkrum en omgeving warm te maken voor het project. Acteurs, scenarioschrijvers, filmers, geluidsmensen, voor alle functies worden jongeren gezocht. De uiteindelijk film wordt dit najaar gepresenteerd.

(foto noordoost.nl)

Beeldend kunstenaar Age Hartstuiker, die de kunstwandelroute “Slach troch Akkrum” officieel opende, keek verbaasd om zich heen. Genodigden reageerden ronduit geschokt op het feit twee van die jonge boeven het presteerden om tijdens de openingsbijeenkomst hun slag te slaan. Direct nadat bekend werd dat het om de start van een filmproject ging, werd de echte foto van het schilderij van Isabelle Oppel in het frame gehangen. De vier kilometer lange route telt in totaal 36 kunstwerken en foto’s van met name inwoners van Akkrum en Nes.

AkkrumerDreamTheater

Akkrum/Nes “uit de doeken” muziek en theaterdag

Onder deze titel zal op 21 september op locaties lang de kunst wandelroute een aantrekkelijk doorlopend programma van muziek, theater, poëzie en dans plaatsvinden.

Dit bericht is dan alvast voor uw agenda want deze dag “mag je niet missen”! 

Dit project is door het Akkrumer Dream Teater in samenwerking met Plaatselijk Belang Akkrum/Nes gestart vanuit het enthousiasme en de waardevolle ervaringen bij “Meet me at the fountain”. 

Waardevol omdat het weer een bijdrage levert aan de saamhorigheid van ons prachtige duo dorp Akkrum/Nes. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Zo’n twaalftal coaches en creatievelingen hebben ieder een kunstwerk “geadopteerd” wat de inspiratiebron is voor het gebeuren bij of op de locatie daarvan. Dat kan dan zijn: een miniconcert, een theatervoorstelling, dansproductie of een poëzie presentatie. De coaches zoeken zelf in hun netwerk naar de nodige medewerkers en het kan dus best zijn dat er een beroep op u wordt gedaan.

Voor de dansvoorstelling zoekt de coach Joëlle om dansers en danseressen dus graag, als je belangstelling hebt: opgave op onderstaand mailadres.

Voor dorpsgenoten die kunst “bedrijven”: in het project komt er ruimte om uw producten te presenteren, ook voor de kinderen komt er een apart openluchtkunst atelier onder het motto “Maak je eigen meesterwerk”.

Dit is een vooraankondiging er gaat nog meer gebeuren daarover later meer. 

Eelco Sixma, voorzitter Akkrumer Dream teater

In het nieuws:

De Doarpskeamer bedankt Hart voor Heerenveen

logo HvH

Lees meer...

Gezocht: stoeptegels (30x30)

Voor de bestrating bij de Doarpskeamer hebben we nog wat stoeptegels van 30 x 30 nodig. Heeft u er nog een paar liggen die u kunt missen, breng ze dan even op de Lange Miente 5.

Kindertheaterwerkplaats voorjaar 2020

Theaterwerkplaats  voorjaar 2020 start: 20 januari.

Voorbereiding Voorstelling “Vrijheid” bij de viering van 75 jaar bevrijding op 4 of 5 mei 

 

Het Akkrumer Dream Theater organiseert weer een vervolg van de kinder-theater werkplaats voor leerlingen van groep 5 t/m 8.
Onder deskundige leiding ga je aan de slag met improvisatie theater, houding en expressie vormen.

Eerst een gratis probeer les; daarna tien lessen 

Deze werkplaats gebruiken we nu ook om de voorstelling “Vrijheid” samen te maken en deze op een echt podium op 4 of 5 mei uit te voeren.

Docent: Marleen de Boer

Plaats: gym zaal SKF/BSO Akkrum

Dag: op MAANDAG; tijd : 14.15 -15.15 uur
gratis proefles op: 20/1( de werkplaats gaat door bij min. 10 deelnemers)

Lessen: 27/1, 3/2, 10/2, 2/3, 9/3, 16/3, 23/3, 30/3, 6/4, 20/4 en een paar extra repetities voor het optreden op 4 of 5 mei

Prijs: 60 euro voor de tien lessen (deelnemers BSO 50 euro)

Opgave bij de proefles.

Info Akkrumer Dream theater Eelco Sixma 06 46221943 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

AFFICHE "DOAZEN" IS MAKKE

Poster_C_1.jpg

Spylsters MUTSEN binne los mei DOAZEN

 doazen.JPG

Twa jier lyn hat it Akkrumer Dream Theater de minsken fan Akkrum en omkriten, mar ek rûnom yn it lân in protte toaniel-leafhawwers, prachtige jûnen besoarge mei it stik ‘MUTSEN’, skreaun troch Christa Warmerdam. 

MUTSEN giet oer 5 suskes, dy’t elts jier in wykeintsje mei elkoar op fakânsje gean. As se wer in wykein mei elkoar op paad binne komt de 6de suster, dy’t jierren net mei west is, foar it ljocht. Dit jout fansels in protte argewaasje, mar fansels komt it op’t ein allegear wer goed.

MUTSEN is al mei al 11 kear suksesfol opfierd en raasde al gau om in weardige opfolger.

Lees meer...