volg doarpskeamer ed op facebook


logo wehelpen akkrum nes transp 150

logo oranjefonds kleiner

kunstroof.jpgAkkrum – De roof van het eerste fotodoek in de Kunstwandelroute van Akkrum blijkt de opmaat voor het maken van een film door jongeren. Vlak voor de onthulling scheurden twee zwartgeklede en gemaskerde scooterrijders in volle vaart voorbij. Ze stopten nog geen twee tellen, gristen het doek uit het frame en reden in volle vaart verder. 

 

De maakster van het kunstwerk, Isabelle Oppel, en alle andere aanwezigen stonden verbouwereerd naar de overval te kijken. Slechts een paar ingewijden wisten van de actie, die in de film wordt gemonteerd. Plaatselijk Belang Akkrum, de jongerenorganisatie STAJ en het Akkrum Dreamteater werken aan het project. Foto’s en videobeelden van de kunstroof worden op de sociale media verspreid om de jeugd van Akkrum en omgeving warm te maken voor het project. Acteurs, scenarioschrijvers, filmers, geluidsmensen, voor alle functies worden jongeren gezocht. De uiteindelijk film wordt dit najaar gepresenteerd.

(foto noordoost.nl)

Beeldend kunstenaar Age Hartstuiker, die de kunstwandelroute “Slach troch Akkrum” officieel opende, keek verbaasd om zich heen. Genodigden reageerden ronduit geschokt op het feit twee van die jonge boeven het presteerden om tijdens de openingsbijeenkomst hun slag te slaan. Direct nadat bekend werd dat het om de start van een filmproject ging, werd de echte foto van het schilderij van Isabelle Oppel in het frame gehangen. De vier kilometer lange route telt in totaal 36 kunstwerken en foto’s van met name inwoners van Akkrum en Nes.

AkkrumerDreamTheater

Akkrum/Nes “uit de doeken” muziek en theaterdag

Onder deze titel zal op 21 september op locaties lang de kunst wandelroute een aantrekkelijk doorlopend programma van muziek, theater, poëzie en dans plaatsvinden.

Dit bericht is dan alvast voor uw agenda want deze dag “mag je niet missen”! 

Dit project is door het Akkrumer Dream Teater in samenwerking met Plaatselijk Belang Akkrum/Nes gestart vanuit het enthousiasme en de waardevolle ervaringen bij “Meet me at the fountain”. 

Waardevol omdat het weer een bijdrage levert aan de saamhorigheid van ons prachtige duo dorp Akkrum/Nes. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Zo’n twaalftal coaches en creatievelingen hebben ieder een kunstwerk “geadopteerd” wat de inspiratiebron is voor het gebeuren bij of op de locatie daarvan. Dat kan dan zijn: een miniconcert, een theatervoorstelling, dansproductie of een poëzie presentatie. De coaches zoeken zelf in hun netwerk naar de nodige medewerkers en het kan dus best zijn dat er een beroep op u wordt gedaan.

Voor de dansvoorstelling zoekt de coach Joëlle om dansers en danseressen dus graag, als je belangstelling hebt: opgave op onderstaand mailadres.

Voor dorpsgenoten die kunst “bedrijven”: in het project komt er ruimte om uw producten te presenteren, ook voor de kinderen komt er een apart openluchtkunst atelier onder het motto “Maak je eigen meesterwerk”.

Dit is een vooraankondiging er gaat nog meer gebeuren daarover later meer. 

Eelco Sixma, voorzitter Akkrumer Dream teater

Zoek op website

Juli 2020
Z M D W D V Z
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

In het nieuws:

Speurtocht!

Leuk! Op woensdag 8 juli 2020 vanaf 19.00 uur is er weer een speurtocht vanuit de Doarpskeamer.

speurtochtMet halverwege een pauzemoment voor iets lekkers.

Voor alle leeftijden. Kosten 2 euro. Kinderen onder de tien jaar alleen onder begeleiding van een volwassene.

Aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Van wie zijn deze kijkdozen?

Na het succesvolle kijkdozen-project, zijn alle dozen weer opgehaald.
De meeste kijkdozen zijn inmiddels weer bij de makers of maaksters.
Er zijn nog 2 dozen, van wie we niet weten wie ze heeft gemaakt. Weet je van wie deze kijkdozen zijn, of zijn ze van jou, stuur dan even een berichtje naar 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

20200603 13215820200603 132207

 

Flinke subsidie van Oranje Fonds

Doarpskeamer ED in Akkrum/Nes heeft een flinke subsidie van Het Oranje Fonds gekregen. De bijdrage van 30.000 euro is is bedoeld voor de koop van het huidige onderkomen aan de Lange Miente. Dat onderkomen is permanent en wordt momenteel gehuurd.

Lees meer...

Beperkt weer open...

Per 1 juni 2020 mogen culturele instellingen weer open voor maximaal 30 personen, mits

-voorafgaand aan de bijeenkomst gecheckt wordt bij alle aanwezigen of zij verkoudheidsklachten hebben (zo ja, blijf dan thuis)

-mensen zich van tevoren aanmelden óf altijd in dezelfde vaste groep komen

-1,5 meter afstand houden mogelijk is in de ruimte

Aangezien onze ruimte beperkt is betekent dit dat de Doarpskeamer alleen gebruikt kan worden door kleine groepjes van maximaal 6 personen.

Wil je met een klein groepje gebruik maken van de Doarpskeamer dan graag even reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het Doarpskeamer bestuur heeft besloten om de reguliere activiteiten voorlopig nog even niet op te starten.

Kijkdozen kijken!

Nu te zien in de etalages van de winkels in Akkrum: de mooiste kijkdozen!

DSC04059DSC04061

Lees meer...