volg doarpskeamer ed op facebook

logo wehelpen akkrum nes transp 150

 Kulturiele dei yn septimber 2019

It dreamteater is dwaande mei it organisearen fan in kulturiele dei op 21 septimber.
It utgongspunt fan de dei foarmet: "De Slach troch Akkrum", werby op allerhanne wizen reageard wurde sil op de doeken dy oeral yn it doarp hingje. Krekt as by Meet Me At The Fountain wurde op dit stuit wurkgroepen foarme dy op tige ferskate wiize ekspresje jaan sille oan de krekt sa ferskillende keunstwurken dy yn Akkrum hingje.

 

Culturele dag in september 2019

Het Dreamteater is bezig met een culturele dag op 21 september. Het uitgangspunt voor deze dag vormt de kunstroute "De Slach troch Akkrum", waarbij op allerlei manieren gereageerd zal worden op de bestaande doeken die overal in het dorp hangen. Net als met het geslaagde Meet Me At The Fountain spektakel worden momenteel werkgroepen gevormd die op zeer diverse wijze een expressieve uiting zullen geven aan de evenzeer diverse kunstwerken die in Akkrum hangen.

 

Kunstroof in Akkrum opmaat voor film
Akkrum – De roof van het eerste fotodoek in de Kunstwandelroute van Akkrum blijkt de opmaat voor het maken van een film door jongeren. Vlak voor de onthulling scheurden twee zwartgeklede en gemaskerde scooterrijders in volle vaart voorbij. Ze stopten nog geen twee tellen, gristen het doek uit het frame en reden in volle vaart verder. 

De maakster van het kunstwerk, Isabelle Oppel, en alle andere aanwezigen stonden verbouwereerd naar de overval te kijken. Slechts een paar ingewijden wisten van de actie, die in de film wordt gemonteerd. Plaatselijk Belang Akkrum, de jongerenorganisatie STAJ en het Akkrum Dreamteater werken aan het project. Foto’s en videobeelden van de kunstroof worden op de sociale media verspreid om de jeugd van Akkrum en omgeving warm te maken voor het project. Acteurs, scenarioschrijvers, filmers, geluidsmensen, voor alle functies worden jongeren gezocht. De uiteindelijk film wordt dit najaar gepresenteerd.kunstroof.jpg

(foto noordoost.nl)

Beeldend kunstenaar Age Hartstuiker, die de kunstwandelroute “Slach troch Akkrum” officieel opende, keek verbaasd om zich heen. Genodigden reageerden ronduit geschokt op het feit twee van die jonge boeven het presteerden om tijdens de openingsbijeenkomst hun slag te slaan. Direct nadat bekend werd dat het om de start van een filmproject ging, werd de echte foto van het schilderij van Isabelle Oppel in het frame gehangen. De vier kilometer lange route telt in totaal 36 kunstwerken en foto’s van met name inwoners van Akkrum en Nes.

AkkrumerDreamTheater

Akkrum/Nes “uit de doeken” muziek en theaterdag

Onder deze titel zal op 21 september op locaties lang de kunst wandelroute een aantrekkelijk doorlopend programma van muziek, theater, poëzie en dans plaatsvinden.

Dit bericht is dan alvast voor uw agenda want deze dag “mag je niet missen”! 

Dit project is door het Akkrumer Dream Teater in samenwerking met Plaatselijk Belang Akkrum/Nes gestart vanuit het enthousiasme en de waardevolle ervaringen bij “Meet me at the fountain”. 

Waardevol omdat het weer een bijdrage levert aan de saamhorigheid van ons prachtige duo dorp Akkrum/Nes. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Zo’n twaalftal coaches en creatievelingen hebben ieder een kunstwerk “geadopteerd” wat de inspiratiebron is voor het gebeuren bij of op de locatie daarvan. Dat kan dan zijn: een miniconcert, een theatervoorstelling, dansproductie of een poëzie presentatie. De coaches zoeken zelf in hun netwerk naar de nodige medewerkers en het kan dus best zijn dat er een beroep op u wordt gedaan.

Voor de dansvoorstelling zoekt de coach Joëlle om dansers en danseressen dus graag, als je belangstelling hebt: opgave op onderstaand mailadres.

Voor dorpsgenoten die kunst “bedrijven”: in het project komt er ruimte om uw producten te presenteren, ook voor de kinderen komt er een apart openluchtkunst atelier onder het motto “Maak je eigen meesterwerk”.

Dit is een vooraankondiging er gaat nog meer gebeuren daarover later meer. 

Eelco Sixma, voorzitter Akkrumer Dream teater

 

In het nieuws:

PUB QUIZ

Op maandag 27 mei wordt er een Pub Quiz georganiseerd voor kinderen uit groep 7 en 8.

Lees meer...

Gezellig Smoothies Maken

DSC02674DSC02674

Spreekuur Meitinkers

Elke maandagmiddag zijn de "Meitinkers" aanwezig in de Doarpskeamer.

Lees meer...

Spelmiddag

Elke laatste vrijdagmiddag van de maand kunnen er spelletjes gespeeld worden in de Doarpskeamer.

Lees meer...

De vogels zijn gevlogen!

Er zijn honderden vogels uit de Doarpskeamer ontsnapt.

Lees meer...