hulpvraag

volg doarpskeamer ed op facebook

 

Onze sponsors:

Donderdagmiddag 14 maart brachten een aantal bestuursleden van Elkien een bezoek aan de Doarpskeamer. 

 Sofia Krol (strategisch relatiemanager), Harro Eppinga (directeur-bestuurder) en Bernard Damen werden ontvangen door Hennie Sixma en Agnes Kruiper. Dat de bestuurders zeer te spreken zijn over het iniatief van de Doarpskeamer en haar vrijwilligers, blijkt wel uit onderstaand stuk dat op het intranet van Elkien is geplaatst.

"Vanmiddag met Bernard en Harro een bezoek gebracht aan de "doarpskeamer " aan de Rakswal in Akkrum. Een paar bestuursleden wilden ons graag vertellen over dit mooie initiatief van enthousiaste vrijwilligers, die het belangrijk vinden dat dorpsbewoners uit alle lagen van de bevolking elkaar kunnen ontmoeten. De doarpskeamer is elke dinsdag (binnenkort ook op vrijdag) geopend voor een kopje koffie, het lenen van een boek of een spelletje. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals een informatiemiddag of een creatieve bijeenkomst. Ook kun je er toneelkleding lenen. De welzijnswerker, leden van dorpsbelang, maar ook de wijkagent ontmoeten elkaar hier. De doarpskeamer is nu nog tijdelijk gehuisvest in een woning van Elkien, die op termijn wordt gesloopt. Door Helga en Bernard wordt de dorpskeamer ook gebruikt voor bijvoorbeeld overleg met de bewoners uit de herstructureringswijk: laagdrempelig en gezellig! Het is de bedoeling dat de dorpskeamer op termijn verhuisd naar een permanente plek, die in elk geval net zo verbindend, gezellig en centraal gelegen zou moeten zijn."

   

Pin It

Zoek op website

Maart 2023
Z M D W D V Z
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

In het nieuws:

Presentatie 'Over een andere boeg'

boekprentatie

Over een man die verstand had van het bouwen aan een team, leidinggeven en motiveren van mensen en veranderingen in organisaties, maar geen enkel benul van skûtsjesilen en de schipperswereld.

Lees meer...

Bloemschikken Pasen/voorjaar

IMG 20230227 WA0016De lente begint op 21 maart!! En dat vieren we met een workshop bloemschikken in de Doarpskeamer.

De workshop wordt gegeven door Jantsje Hofstra. Natuurlijk is het thema Pasen of lente.

Lees meer...

Vast voor in de agenda

  • 14 april Afrikaanse opvouwtas maken onder leiding van Ina Sterkenburg en Sjoukje Feddes.

Meer informatie volgt!