hulpvraag

volg doarpskeamer ed op facebook

 

Onze sponsors:

De bomvolle groente- en fruitkraam is zaterdag een van de trekkers op de Open Burendag van Doarpskeamer ED in Akkrum. De hobbytuinders uit Akkrum leverden een uitgebreid assortiment aan: van appels en peren tot rode biet en tomaten. Bezoekers gaan langs de kleurige entree naar de dorpskamer zelf en De Skuorre, waar het complete winterprogramma wordt gepresenteerd. De hele dag (tot 16.00 uur) zijn er demonstraties, mini-workshops en levende muziek.Een van de nieuwe projecten is “Efkes Nifelje”, waar jong en oud samen kunnen knutselen. Komende winter wordt op de zondagmiddag ook een Zing-in georganiseerd, waar iedereen aan mee mag doen. Het haken- en breicafé wordt weer geopend, Fries leren schrijven, medidatief schilderen, kleien, schilderen, mozaïeken en Oekraïens schilderen staan op het programma. Tijdens de open dag kunnen bezoekers direct intekenen.In een dubbelpaginaverhaal vertellen Roland van der Starre en Agnes Kruiper over de tientallen activiteiten, die Doarpskeamer Akkrum-Nes in haar nog jonge bestaan heeft georganiseerd. Het maandblad GrootHeerenveen brengt een portret van de grote groep vrijwilligers, die zich voor de ontmoetingsplek inzetten.

Zo’n drieduizend mensen kwamen in 2022 in het onderkomen aan de Lange Miente in Akkrfum over de vloer. Circa achttienhonderd deden mee aan de activiteiten, zoals kleien, Oekraïens schilderen, een cursus Frysk, het activiteitencafé of de vrijwel dagelijkse inloopochtenden.

Meer is te lezen op de pagina’s 24 en 25 van GrootHeerenveen.nl.

Foto: Noordoost.nl

Pin It

Zoek op website

Maart 2023
Z M D W D V Z
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

In het nieuws:

Presentatie 'Over een andere boeg'

boekprentatie

Over een man die verstand had van het bouwen aan een team, leidinggeven en motiveren van mensen en veranderingen in organisaties, maar geen enkel benul van skûtsjesilen en de schipperswereld.

Lees meer...

Bloemschikken Pasen/voorjaar

IMG 20230227 WA0016De lente begint op 21 maart!! En dat vieren we met een workshop bloemschikken in de Doarpskeamer.

De workshop wordt gegeven door Jantsje Hofstra. Natuurlijk is het thema Pasen of lente.

Lees meer...

Vast voor in de agenda

  • 14 april Afrikaanse opvouwtas maken onder leiding van Ina Sterkenburg en Sjoukje Feddes.

Meer informatie volgt!