hulpvraag

volg doarpskeamer ed op facebook

 

Onze sponsors:

Nifelje2Na de herfstvakantie willen we graag starten met een nieuw project, nl. “nifelmidje”.Een knutsel- en spelmiddag voor een groep ouderen en basisschoolleerlingen. Door middel van het aanbieden van verschillende mogelijkheden zoals; tekenen /schilderen, kaarten maken, borduren van kaarten, kleien en spelen van bordspelletjes, een ontmoetingsmogelijkheid bieden aan een groep ouderen en een groep basisschoolleerlingen. Dit doen we om contacten tussen jong en oud te bevorderen en nieuwe vormen van vrijetijdsbesteding aan te ontdekken.

Kinderen in de basisschoolleeftijd worden hierbij betrokken en ouderen uit Welgelegen, Coopersburg, aanleunwoningen e.d. Op een nog nader vast te stellen middag van 14.30 – 16.00 uur.

We zijn nog op zoek naar vrijwilligers die deze activiteit kunnen begeleiden. Dus lijkt je dit leuk, meld je s.v.p. aan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Pin It

Zoek op website

September 2022
Z M D W D V Z
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

In het nieuws:

Drukke Open-Buren-dag

DKbuurEen gezellige drukte was het zaterdag 24 september in de Doarpskeamer, waar het winterprogramma werd gepresenteerd. De hele dag waren er demonstraties, miniworkshops en was er veel informatie over de verschillende activiteiten voor het komende seizoen.  De groentekraam was goed gevuld met appels, peren, couchettes, rode biet en plantjes, geschonken door de tuinders van de Volkstuin en konden bezoekers tegen een vrijwillige bijdrage groente en fruit meenemen.

Lees meer...

Oekraïne-nieuws

vlag oekraineHet samenwerkingsverband Doarpsbreed Helpt! (Plaatselijk Belang Akkrum/Nes, de Doarpskeamer, de Protestantse Gemeente Akkrum en de Raad van Kerken Akkrum) is vanaf maart 2022 actief betrokken bij de komst van een aantal Oekraïense vluchtelingen in Akkrum en Nes. Kortgeleden was de 4e ontmoetingsavond voor de gastgezinnen in de Doarpskeamer en de volgend maand zal de 5e avond plaats vinden.

Lees meer...

Mozaïek-project

SofaIn de herfst starten we met een groot project, nl een social sofa, een Social Sofa is een zitbank met mozaïek geplaatst in openbare ruimte, naar een idee van Karin Bruers, uit Tilburg. Zij kwam in 2005 op dit idee om mensen met elkaar in contact te brengen, middels een “sociale, samen gemozaïekte bank”. Inmiddels staan er in Nederland al verschillende social sofa’s en straks dus ook in Akkrum/Nes.

Lees meer...