hulpvraag

volg doarpskeamer ed op facebook

 

Onze sponsors:

vlag oekraineMoeder schrijft brief aan Poetin

Schrijf een brief aan Poetin. Dat is de oproep van Janny Tiesnitsch Kooistra (70) uit Friesland. Samen met Amnesty Leeuwarden startte ze een schrijfactie om de Russische president Vladimir Poetin aan te sporen om een einde te maken aan de oorlog.

Download de brief hier.

Janny Tiesnitsch Kooistra uit Stiens roept moeders op een brief naar Poetin te sturen om een einde aan de oorlog te maken. Deze brieven zijn ook bedoeld om OekraĆÆense en Russische moeders een hart onder de riem te steken. Het initiatief voor deze brievenaktie kwam bij Tiesmitsch Kooistra op uit een gevoel van machteloosheid na het zien van de beelden van de oorlog in de OekraĆÆne. Volgens haar herkennen moeders over de hele wereld de angst dat er iets met je kind gebeurt. En Poetin is niet alleen de leider van een kernmacht, maar ook de zoon van een moeder. Ze hoopt dat een brief door moeders een snaar raakt bij de Russische president.

Deze actie is voor ons als Doarpskeamer, reden om dit op te pakken en een beroep op u te doen dit initiatief te ondersteunen.

In de Doarpskeamer liggen kopieĆ«n van de brief in het Russisch. Stuur deze brief aan het adres van Poetin en een kopie naar de Russiche ambassadeur. Ook op de website van de Doarpskeamer staat deze brief, die je kunt downloaden. 

Wij vragen ook aan jullie om er zoveel mogelijk bekendeid aan te geven en deze brieven steeds weer te kopiƫren en door te geven. Hoe meer, hoe beter! Dus hoort zegt het voort, laten we Poetin overstelpen met deze brieven.

Pin It

Zoek op website

Mei 2019
Z M D W D V Z
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

In het nieuws:

Flower-Power insiratie

FlowerPower Festival

Zaterdag 27 augustus 2022 is er in Akkrum het FlowerPowerfestival. Van 12 uur s ā€˜middags tot 11 uur s ā€˜avonds zal er op de Tsjerkebleek en het Heechein van alles te beleven zijn in de sfeer van de jaren 60 en 70. Alle inwoners van Akkrum/Nes, van groot tot klein en van jong tot oud, zijn van harte welkom. De intree is gratis.

Het initiatief komt van It Akkrumer Dreamteater in samenwerking met de Doarpskeamer, Akkrum/Nes Centraal, de Merkecommissie en ondernemersvereniging VOAN.

Het festival moet Ć©Ć©n groot theater worden, met heel veel muziek, dans, theater, workshops en vele andere activiteiten, allemaal in het teken van hippies en provo's.

De organisatie verwacht dat alle bezoekers in FlowerPower-outfit het festival komen bezoeken. Hoe leuk is het om 2e hands of je oude kleding op te pimpen tot hippiekleding. Om daarvoor ideeĆ«n op te doen zullen er in de maanden mei en juni wekelijks op de woensdagavond van 19.30 tot 21,30 uur inspiratie-avonden worden georganiseerd in de Doarpskeamer. De 1e avond is op woensdag 18 mei en de laatste avond is 29 juni. Er zullen allerlei voorbeelden zijn van FlowerPower-kleding voor groot en klein en er je kan er ook zelf aan de slag . 

Bezoekers kunnen hun eigen oude of 2e handkleding mee nemen (broek, rok, shirt o.i.d., waar een hippie-outfit van gemaakt kan worden, d.m.v. beschilderen, knippen, versieren en naaien, samen met creatieve vrijwilligers. De Doarpskeamer zorgt voor bij-materialen, zoals kralen, kleine stoffen, wol e.d. Iedereen is welkom.

Zie hiervoor ook de volgende link: https://www.doarpskeamer-ed.nl/images/nieuws/2022/presentatie%20flower%20power%20outfit%20kort.pdf

Samen lekker eten

SamenEtenSamen eten is gezelliger dan alleen. Op 15 juni is er een maaltijd in  de Lantearne die wordt georganiseerd door de gemeente Heerenveen. Een heerlijke maaltijd voor bewoners uit Akkrum en Nes, die graag een keer gezellig met anderen willen eten en niet een potje voor zich zelf te hoeven koken. Mensen zijn welkom vanaf 17.00 uur en duurt tot 19.00 uur. We beginnen met koffie of een drankje. Graag voor 8 juni opgeven door een.mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

FlowerPower Inspiratie Avonden

logo flower powerZaterdag 27 augustus 2022 is er in Akkrum het FlowerPower festival. Van 12 uur 's middags tot 11 uur 's avonds zal er op de Tsjerkebleek en het Heechein van alles te beleven zijn in de sfeer van de jaren 60 en 70. Alle inwoners van Akkrum/Nes, van groot tot klein en van jong tot oud, zijn van harte welkom. De intree is gratis.

De organisatie verwacht dat alle bezoekers in FlowerPower-outfit het festival komen bezoeken. Hoe leuk is het om 2e hands of je oude kleding op te pimpen tot hippiekleding. Om daarvoor ideeƫn op te doen zullen er in de maanden mei en juni wekelijks op de woensdagavond van 19.30 tot 21,30 uur inspiratie-avonden worden georganiseerd in de Doarpskeamer. De 1e avond is op woensdag 18 mei en de laatste avond is 29 juni. Er zullen allerlei voorbeelden zijn van FlowerPower-kleding voor groot en klein en er je kan er ook zelf aan de slag .

Lees meer...