hulpvraag

volg doarpskeamer ed op facebook

 

Onze sponsors:

Akkrum - Tijdens de hoosbuien van afgelopen weekend is flinke waterschade aan een tent voor materiaalopslag van Doarpskeamer Akkrum/Nes ontstaan. De kracht van het water was zo groot dat een van de dikke balken, die als extra ondersteuning was aangebracht, als een luciferhoutje knapte.De schade aan de spullen – met name stoelen en tafels – is beperkt gebleven, maar de tentconstructie zelf heeft het zwaar te verduren gehad. De polsdikke buizen zijn op meerdere plekken doorgebogen of geknakt. Het is de vraag of ze nog recht gebogen kunnen worden en opnieuw gebruikt. Het bestuur van de stichting heeft inmiddels de verzekeraar ingeschakeld.Het tentdoek zelf is nog in goede staat. Wel waren de vrijwilligers van de Doarpskeamer, die de schade maandag ontdekten, genoodzaakt een tweetal kleine sneetjes in het doek te maken om regenwater weg te laten lopen. Op een plek was een bel van ongeveer een halve kubieke meter water blijven staan.De tent dient als tijdelijke opslag, omdat de schuur bij het gebouw wordt verbouwd. De muren zijn inmiddels geïsoleerd. Het dak is binnenkort aan de beurt.Akkrum - Tijdens de hoosbuien van afgelopen weekend is flinke waterschade aan een tent voor materiaalopslag van Doarpskeamer Akkrum/Nes ontstaan. De kracht van het water was zo groot dat een van de dikke balken, die als extra ondersteuning was aangebracht, als een luciferhoutje knapte.

De schade aan de spullen – met name stoelen en tafels – is beperkt gebleven, maar de tentconstructie zelf heeft het zwaar te verduren gehad. De polsdikke buizen zijn op meerdere plekken doorgebogen of geknakt. Het is de vraag of ze nog recht gebogen kunnen worden en opnieuw gebruikt. Het bestuur van de stichting heeft inmiddels de verzekeraar ingeschakeld.

Het tentdoek zelf is nog in goede staat. Wel waren de vrijwilligers van de Doarpskeamer, die de schade maandag ontdekten, genoodzaakt een tweetal kleine sneetjes in het doek te maken om regenwater weg te laten lopen. Op een plek was een bel van ongeveer een halve kubieke meter water blijven staan.

De tent dient als tijdelijke opslag, omdat de schuur bij het gebouw wordt verbouwd. De muren zijn inmiddels geïsoleerd. Het dak is binnenkort aan de beurt.

Foto's: Noordoost.nl

Akkrum - Tijdens de hoosbuien van afgelopen weekend is flinke waterschade aan een tent voor materiaalopslag van Doarpskeamer Akkrum/Nes ontstaan. De kracht van het water was zo groot dat een van de dikke balken, die als extra ondersteuning was aangebracht, als een luciferhoutje knapte.De schade aan de spullen – met name stoelen en tafels – is beperkt gebleven, maar de tentconstructie zelf heeft het zwaar te verduren gehad. De polsdikke buizen zijn op meerdere plekken doorgebogen of geknakt. Het is de vraag of ze nog recht gebogen kunnen worden en opnieuw gebruikt. Het bestuur van de stichting heeft inmiddels de verzekeraar ingeschakeld.Het tentdoek zelf is nog in goede staat. Wel waren de vrijwilligers van de Doarpskeamer, die de schade maandag ontdekten, genoodzaakt een tweetal kleine sneetjes in het doek te maken om regenwater weg te laten lopen. Op een plek was een bel van ongeveer een halve kubieke meter water blijven staan.De tent dient als tijdelijke opslag, omdat de schuur bij het gebouw wordt verbouwd. De muren zijn inmiddels geïsoleerd. Het dak is binnenkort aan de beurt.

Pin It

Zoek op website

September 2021
Z M D W D V Z
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

In het nieuws:

Doarpskeamer gaat weer open!

InloopDoarpskeamer Akkrum-Nes mag weer los en doet dat met een scala aan activiteiten. Vanaf 5 oktober 2021 is er iedere Dinsdag woensdag en donderdag vrije inloop. Iedereen is welkom tussen 10.00 en 12.00 uur voor een kop koffie, thee, een praatje of een spelletje. Daarnaast worden er tal van activiteiten aangeboden, waar je aan kunt deelnemen Zie voor een overzicht van al de workshops en mini-cursussen onze Activiteitenpagina.

Sociale Hulpvraag Pagina

Hulpvraag1Graag willen we de nieuwste uitbreiding van onze website onder de aandacht brengen: Sociale Hulpvragen. Zoek je contact met anderen om samen iets te gaan doen of heb je iets dat je wilt delen met anderen, dan kun je dat via deze pagina kenbaar maken. Het is een Sociale Hulpvraag pagina, dus géén Marktplaats of iets dergelijks.

Het werkt zo: op de pagina hulpvraag indienen vul je de benodigde gegevens in. Wij bekijken jouw inzending, en zullen deze in het overzicht van alle hulpvragen opnemen. Hier kunnen mensen dan weer rechtstreeks op reageren. Doarpskeamer ED hoopt hiermee in de groeiende behoefte aan dit soort contact mogelijkheden te voorzien.

Seizoensopening groot succes

IMG 1505@0.5x

De open dag van Doarpskeamer ED in Akkrum op zaterdag 11 september 2021 is een groot succes geworden. De kraampjes met onder andere informatie, Happy Stones en knipkunst werden zeer goed bezocht. Daarnaast was er grote belangstelling voor de workshop schilderen voor kinderen van schilderes Denise Visser. Ook de vrijmarkt is zeer goed bezocht.

Lees meer...