volg doarpskeamer ed op facebook

 

Onze sponsors:

Morra22Beste vrijwilliger/ poppenmaker van Kamp Morra,
Wij gaan naar Den Haag! Ga je mee?
Bij het dorp Morra stonden op 2 april 4.222 poppen in een weiland. Deze poppen staan symbool voor de kinderen die zonder ouders in vluchtelingenkampen, zoals Kamp Moria, in Griekenland, verblijven. Op 14 april ontvingen de Tweede Kamerleden uit Friesland, Groningen en Drenthe en de woordvoerders asiel en migratie van alle partijen een brief over Kamp Morra met als titel: ‘Belofte maakt schuld’.  
Op deze brief is geen reactie gekomen, dat is de reden dat we samen met acht jongeren uit het dorp Morra naar Den Haag gaan om een boekje te overhandigen over Kamp Morra. Dit doen we om te laten zien dat er draagvlak is voor deze kinderen, meer dan 3.000 poppenmakers staan achter Kamp Morra en de boodschap! Uit heel Nederland maakten mensen poppen, werden er gesprekken gevoerd en was en is de conclusie dat het tijd is voor een humaner beleid. 

 

Inmiddels heeft de organisatie gehoor gekregen bij een aantal Tweede Kamerleden die het boekje in ontvangst willen nemen. Uiteraard hopen we dat hiermee alsnog de belofte nagekomen wordt om in ieder geval 50 kinderen naar Nederland te halen, maar het liefst nog veel meer kinderen. Hieronder het programma. 

 

Wij nodigen jullie ook van harte uit om dinsdag 29 juni aanwezig te zijn bij dit officiële moment om een podium te bieden aan Kamp Morra, de poppenmakers maar bovenal de alleenreizende vluchtelingenkinderen. Als je wilt: je bent van harte welkom! Extra leuk als je nog een pop hebt: neem em mee!

 

Programma: 
13:00 uur Aankomst plein (Ingang van de Tweede Kamer op het plein waar Willem van Oranje staat)
13:05 uur Opbouwen & testen techniek
13:20 uur Ontvangst kamerleden
13:30 uur Voordracht gedicht 
13:35 uur Toelichting Kamp Morra - wat hebben we gedaan en waarom?
13:40 uur Interview Ninte en Gelbrich (13 jaar) uit Morra
13:45 uur Overhandiging boek alle kamerleden die aanwezig zijn. 

 

Kun je niet aanwezig zijn, maar wil je wel helpen om aandacht te vragen? Deel onze berichten op je eigen social media, tag daarin de Kamerleden en roep ze op, om een humaner vluchtelingenbeleid te voeren! Wij gebruiken die dag de #kampmorranaardenhaag. Als jullie die ook gebruiken, kunnen we jullie berichten ook weer delen!
 
Tenslotte, wil je nog meer doen? We hebben op onze website een pagina gemaakt met mogelijke opties: https://www.kampmorra.nl/wat-kun-jij-doen/
 
Dankjullie wel en hopelijk zien we een aantal van jullie in Den Haag!
 
Hartelijke groet,
 
Elizabeth, Marian, Sharon en Wini
initiatiefnemers Kamp Morra

 

Pin It

Zoek op website

Augustus 2021
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

In het nieuws:

Zeilles voor volwassenen

Zeilles21In Augustus a.s. start AWS Eendracht met zeilles voor volwassenen (18+) in de AWS jol voor leden en inwoners van Akkrum
“Ik heb altijd al willen leren zeilen en dat het nu én hier in Akkrum én in een echte Akkrumer Jol kan, maakt de stap wel heel makkelijk” zegt Jolanda Nijdam, de eerste cursist.
Het is de eerste zeilcursus voor volwassenen bij de AWS en de lessen worden gegeven door CIOS Watersport studenten.
De les op dinsdagavond is meteen gevuld. Wil jij ook zeilles? Er is nog één plek op de woensdagavond en bij voldoende belangstelling kunnen we zelfs nog een derde avond aanbieden (maandag of donderdag). Wees er dus snel bij.
Lees meer...

Hoofdpersonen gezocht!

Oranjekoeke gezocht!

Kunstroute 2021

Er is weer een nieuwe Kunstroute gemaakt in Akkrum met dit jaar als thema "Verbinding".

De route is gemarkeerd door witte voetstapjes door het gezellige centrum van Akkrum en is ongeveer vier kilometer lang.

Begeleidend boekje is verkrijgbaar bij het Station en bij jachthaven De Drijfveer.