hulpvraag

volg doarpskeamer ed op facebook

 

Onze sponsors:

happystonesAkkrum - De Happy Stones uit Akkrum en Nes worden Happy Tegels. De honderden beschilderde stenen worden in beton gegoten, in de vorm van een tegel. Het initiatief daartoe komt  van Sietze Eelsingh, die na een vakantie op Terschelling het idee van de Happy Stones mee naar Akkrum/Nes nam. De betontegels met daarin de kunstig beschilderde keitjes krijgen op diverse plaatsen in Akkrum en Nes een mooi plekje en zijn een blijvende herinnering aan dit mooie project.

Doarpskeamer Akkrum neemt de uitvoering van het Happy Stones-tegelproject ter hand. De vrijwilligers ervan hebben al een aantal proeven gemaakt. De tegels van zo'n dertig centimeter in het vierkant bestaan uit de beschilderde steentjes, die sinds de start van het project vijf maanden geleden op tal van plekken in Akkrum en Nes zijn neergelegd en daarna aan hun zwerftocht zijn begonnen.

De stapel stenen groeide in korte tijd en groeit nog steeds. Sommige mensen namen stenen even mee naar huis, omdat het te moeilijk was om er meteen afstand van te nemen en ze direct een nieuwe plek te geven, mensen werden er blij van, vertellen Hennie Sixma en Agnes Kruiper van Doarpskeamer Akkrum/Nes. Vooral dat laatste was de opzet van het Happy Stones-project, dat ook in andere plaatsen werd gedaan. Er waren zelfs kinderen die de gevonden stenen mee naar bed namen. Elke week werden op drie verschillende plaatsen kratten met stenen gevuld, die gratis beschikbaar werden gesteld door zand- en grindhandel  Reidinga en Handelsonderneming Dam. De stenen vonden gretig aftrek, vaak waren de kratten na een paar dagen weer leeg. Via foto's op Facebook konden de stenen worden gevolgd. Heel veel stenen zijn Nederland door gereisd, zelfs tot in het buitenland. Het beschilderen, verstoppen en zoeken van de Happy Stones lijkt nu aan het afnemen, hoewel er nog steeds inwoners zijn die kunstwerkjes maken en verstoppen.

Vijf maand geleden nam Sietse Eelsingh het initiatief en startte het Happy Stones- project in Akkrum/Nes. Honderden stenen werden geverfd met bloemen, gezichten, stripfiguren en fantasietekeningen, vaak echte kunstwerkjes. De zoektocht naar de verstopte stenen was vervolgens een goede reden voor een  wandeling door beide dorpen. Groot en klein, jong en oud deden mee aan het beschilderen, verstoppen en zoeken. Zelfs bewoners van zorgcentrum Leppehiem hebben stenen beschilderd. Voor sommigen werd het beschilderen bijna een verslaving.

Oproep:
Kom met je gevonden of gemaakte stenen op zaterdag 5 juni, tussen 10 en 12 uur, naar de Doarpskamer Akkrum/Nes aan de Lange Miente 5 in Akkrum. De stenen worden daarna in betonnen mallen geplaatst, zodat er een groot aantal Happy Tegels kunnen worden gemaakt.

Opgave is niet nodig, kom langs en vergeet niet je stenen mee te nemen.

Pin It

Zoek op website

September 2021
Z M D W D V Z
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

In het nieuws:

Doarpskeamer gaat weer open!

InloopDoarpskeamer Akkrum-Nes mag weer los en doet dat met een scala aan activiteiten. Vanaf 5 oktober 2021 is er iedere Dinsdag woensdag en donderdag vrije inloop. Iedereen is welkom tussen 10.00 en 12.00 uur voor een kop koffie, thee, een praatje of een spelletje. Daarnaast worden er tal van activiteiten aangeboden, waar je aan kunt deelnemen Zie voor een overzicht van al de workshops en mini-cursussen onze Activiteitenpagina.

Sociale Hulpvraag Pagina

Hulpvraag1Graag willen we de nieuwste uitbreiding van onze website onder de aandacht brengen: Sociale Hulpvragen. Zoek je contact met anderen om samen iets te gaan doen of heb je iets dat je wilt delen met anderen, dan kun je dat via deze pagina kenbaar maken. Het is een Sociale Hulpvraag pagina, dus géén Marktplaats of iets dergelijks.

Het werkt zo: op de pagina hulpvraag indienen vul je de benodigde gegevens in. Wij bekijken jouw inzending, en zullen deze in het overzicht van alle hulpvragen opnemen. Hier kunnen mensen dan weer rechtstreeks op reageren. Doarpskeamer ED hoopt hiermee in de groeiende behoefte aan dit soort contact mogelijkheden te voorzien.

Seizoensopening groot succes

IMG 1505@0.5x

De open dag van Doarpskeamer ED in Akkrum op zaterdag 11 september 2021 is een groot succes geworden. De kraampjes met onder andere informatie, Happy Stones en knipkunst werden zeer goed bezocht. Daarnaast was er grote belangstelling voor de workshop schilderen voor kinderen van schilderes Denise Visser. Ook de vrijmarkt is zeer goed bezocht.

Lees meer...