volg doarpskeamer ed op facebook

 

Onze sponsors:

Plantenbieb

Akkrum - 3 mei 2021

Sinds de coronacrisis zijn er op steeds meer plekken plantenbiebs te zien. Je kunt er planten of zaden meenemen, en in ruil daarvoor een plantje terugzetten.

Inmiddels zijn er tientallen van dit soort ruilpunten in ons land te vinden. En vanaf nu ook bij de Doarpskeamer in Akkrum.

De Doarpskeamer werkt daarin samen met Doarpstún Akkrum/Nes, die vorige maand is gestart.

Het idee komt overwaaien uit de Verenigde Staten. Daar staan planten in kasten langs de grote wegen. In Nederland staan de kastjes bij mensen in de voortuin of op de stoep. Mensen kunnen een plantje, stekje of zaad meenemen en in ruil daarvoor een plantje of stekje terugzetten.

"Het principe is het brengen van iets leuks en weer met iets leuks naar huis gaan", vertellen de initiatiefnemers van de Doarpskeamer. "Zo maken we Nederland stukje bij beetje groener en verbinden we mensen". Bovendien is planten ruilen geluk delen met elkaar.

Het doel is om elkaar blij te maken met stekjes en plantjes, zaden en bloemen en deze met elkaar te ruilen.

Om het leuk te houden zijn er een paar regels:

  • als je een plantje of stekje pakt, zet er dan ook een terug
  • het plantje of stekje graag voorzien van de naam ervan
  • zaad in een dichte envelop oid met de naam erop
  • graag de plantjes of stekjes in een potje aarde zetten
  • ook potjes zijn welkom
  • heb je niks te ruilen? Dan mag je bij genoeg aanbod een plantje meenemen en een vrijwillige bijdrage in de brievenbus doen

Tenslotte het belangrijkste van allemaal......Geniet van je nieuwe plantje!

20210510 Plantenbieb 500

Pin It

Zoek op website

Juni 2021
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

In het nieuws:

tegel eruit, plant erin

tegeltuin

Wanneer en wat?

Op 25 juni a.s. komt Elkien tussen 09.30 uur en 12.30 uur bij u in de straat met mooie plantenpakketten t.w.v. € 25,-. In ruil voor een tegel krijgt u er één gratis!* U kunt direct aan de slag om uw tuin een stukje groener te maken, want we doen er ook nog een emmer tuinaarde bij.

U kunt zich voor deze actie ook opgeven via:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

* Zolang de voorraad strekt.

We gaan naar Den Haag.

Morra22Beste vrijwilliger/ poppenmaker van Kamp Morra,
Wij gaan naar Den Haag! Ga je mee?
Bij het dorp Morra stonden op 2 april 4.222 poppen in een weiland. Deze poppen staan symbool voor de kinderen die zonder ouders in vluchtelingenkampen, zoals Kamp Moria, in Griekenland, verblijven. Op 14 april ontvingen de Tweede Kamerleden uit Friesland, Groningen en Drenthe en de woordvoerders asiel en migratie van alle partijen een brief over Kamp Morra met als titel: ‘Belofte maakt schuld’.  
Lees meer...

Happy Stones-lawine voor Happy Tegels

20210605 Doarpskeamer HappyTegels 7 500Een lawine aan fraai beschilderde Happy Stones kwam zaterdag 5 juni 2021 langs op de Lange Miente in Akkrum. De tafels van Doarpskeamer Akkrum-Nes lagen vol met kleurrijke werkjes, niet alleen schilderingen maar ook met stiften gekleurd en sommigen met heel fraaie teksten of zelfs complete gedichten.

Lees meer...