hulpvraag

volg doarpskeamer ed op facebook

 

Onze sponsors:

Plantenbieb

Akkrum - 3 mei 2021

Sinds de coronacrisis zijn er op steeds meer plekken plantenbiebs te zien. Je kunt er planten of zaden meenemen, en in ruil daarvoor een plantje terugzetten.

Inmiddels zijn er tientallen van dit soort ruilpunten in ons land te vinden. En vanaf nu ook bij de Doarpskeamer in Akkrum.

De Doarpskeamer werkt daarin samen met DoarpstĂșn Akkrum/Nes, die vorige maand is gestart.

Het idee komt overwaaien uit de Verenigde Staten. Daar staan planten in kasten langs de grote wegen. In Nederland staan de kastjes bij mensen in de voortuin of op de stoep. Mensen kunnen een plantje, stekje of zaad meenemen en in ruil daarvoor een plantje of stekje terugzetten.

"Het principe is het brengen van iets leuks en weer met iets leuks naar huis gaan", vertellen de initiatiefnemers van de Doarpskeamer. "Zo maken we Nederland stukje bij beetje groener en verbinden we mensen". Bovendien is planten ruilen geluk delen met elkaar.

Het doel is om elkaar blij te maken met stekjes en plantjes, zaden en bloemen en deze met elkaar te ruilen.

Om het leuk te houden zijn er een paar regels:

  • als je een plantje of stekje pakt, zet er dan ook een terug
  • het plantje of stekje graag voorzien van de naam ervan
  • zaad in een dichte envelop oid met de naam erop
  • graag de plantjes of stekjes in een potje aarde zetten
  • ook potjes zijn welkom
  • heb je niks te ruilen? Dan mag je bij genoeg aanbod een plantje meenemen en een vrijwillige bijdrage in de brievenbus doen

Tenslotte het belangrijkste van allemaal......Geniet van je nieuwe plantje!

20210510 Plantenbieb 500

Pin It

Zoek op website

September 2021
Z M D W D V Z
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

In het nieuws:

Doarpskeamer gaat weer open!

InloopDoarpskeamer Akkrum-Nes mag weer los en doet dat met een scala aan activiteiten. Vanaf 5 oktober 2021 is er iedere Dinsdag woensdag en donderdag vrije inloop. Iedereen is welkom tussen 10.00 en 12.00 uur voor een kop koffie, thee, een praatje of een spelletje. Daarnaast worden er tal van activiteiten aangeboden, waar je aan kunt deelnemen Zie voor een overzicht van al de workshops en mini-cursussen onze Activiteitenpagina.

Sociale Hulpvraag Pagina

Hulpvraag1Graag willen we de nieuwste uitbreiding van onze website onder de aandacht brengen: Sociale Hulpvragen. Zoek je contact met anderen om samen iets te gaan doen of heb je iets dat je wilt delen met anderen, dan kun je dat via deze pagina kenbaar maken. Het is een Sociale Hulpvraag pagina, dus géén Marktplaats of iets dergelijks.

Het werkt zo: op de pagina hulpvraag indienen vul je de benodigde gegevens in. Wij bekijken jouw inzending, en zullen deze in het overzicht van alle hulpvragen opnemen. Hier kunnen mensen dan weer rechtstreeks op reageren. Doarpskeamer ED hoopt hiermee in de groeiende behoefte aan dit soort contact mogelijkheden te voorzien.

Seizoensopening groot succes

IMG 1505@0.5x

De open dag van Doarpskeamer ED in Akkrum op zaterdag 11 september 2021 is een groot succes geworden. De kraampjes met onder andere informatie, Happy Stones en knipkunst werden zeer goed bezocht. Daarnaast was er grote belangstelling voor de workshop schilderen voor kinderen van schilderes Denise Visser. Ook de vrijmarkt is zeer goed bezocht.

Lees meer...