volg doarpskeamer ed op facebook

 

Onze sponsors:

kookboekpres

Op initiatief van Doarpsbreed Helpt, dat uit Plaatselijk Belang Akkrum, Protestantse Gemeente Akkrum en de Doarpskeamer ED bestaat, is het boek "Samen koken we sterker" gepresenteerd. Klanten van de Voedselbank Heerenveen krijgen het gratis kookboek met daarin recepten met ingredienten die vaak in de voedselpakketten zitten.

Het kookboek is een initiatief van de Jouster Jaap Jonkers.. De afgelopen weken is het boek in verschillende Friese plaatsen gepresenteerd. In Akkrum is het eerste exemplaar overhandigd aan Dicky van Zinderen, steunpunt-medewerker in Akkrum/Nes.

Op de foto van links naar rechts: Jaap Jonkers, Dicky van Zinderen en Froukje van der Schar namens Doarpsbreed Helpt.

“Met dit kookboek wil ik iedereen de kans geven op een lekkere en gezonde maaltijd en tegelijkertijd aandacht vragen voor de groeiende kloof tussen arm en rijk in Nederland”, aldus Jaap Jonkers, die het boek samen met de televisiekoks Pierre Wind en Reitse Spanninga maakte.

Pin It

Zoek op website

Juni 2021
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

In het nieuws:

tegel eruit, plant erin

tegeltuin

Wanneer en wat?

Op 25 juni a.s. komt Elkien tussen 09.30 uur en 12.30 uur bij u in de straat met mooie plantenpakketten t.w.v. € 25,-. In ruil voor een tegel krijgt u er één gratis!* U kunt direct aan de slag om uw tuin een stukje groener te maken, want we doen er ook nog een emmer tuinaarde bij.

U kunt zich voor deze actie ook opgeven via:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

* Zolang de voorraad strekt.

We gaan naar Den Haag.

Morra22Beste vrijwilliger/ poppenmaker van Kamp Morra,
Wij gaan naar Den Haag! Ga je mee?
Bij het dorp Morra stonden op 2 april 4.222 poppen in een weiland. Deze poppen staan symbool voor de kinderen die zonder ouders in vluchtelingenkampen, zoals Kamp Moria, in Griekenland, verblijven. Op 14 april ontvingen de Tweede Kamerleden uit Friesland, Groningen en Drenthe en de woordvoerders asiel en migratie van alle partijen een brief over Kamp Morra met als titel: ‘Belofte maakt schuld’.  
Lees meer...

Happy Stones-lawine voor Happy Tegels

20210605 Doarpskeamer HappyTegels 7 500Een lawine aan fraai beschilderde Happy Stones kwam zaterdag 5 juni 2021 langs op de Lange Miente in Akkrum. De tafels van Doarpskeamer Akkrum-Nes lagen vol met kleurrijke werkjes, niet alleen schilderingen maar ook met stiften gekleurd en sommigen met heel fraaie teksten of zelfs complete gedichten.

Lees meer...