volg doarpskeamer ed op facebook

 

Onze sponsors:

2021 Doarpskeamer Akkrum winnaar Valentine fotowedstrijdDe Valentijn-fotowedstrijd van Doarpskeamer ED in Akkrum is gewonnen door Pity Zwerver, de maker van de foto van de gitzwarte honden Ikar en Jefta. ,,Het duo is dol op elkaar, wij op hen en soms vallen ze zo in slaap. Woorden overbodig’’, aldus haar toelichting op de foto. Doarpskeamer Akkrum had de organisatie van de fotowedstrijd in handen.

De beide juryleden Pier van der Heide en Alex J. de Haan verkozen het beeld met de beide honden unaniem als winnaar. ,,Het duo ligt in diepe rust naast elkaar, vriendschap voor eeuwig, zoals het op Valentijn altijd zou moeten’’, aldus de jury.

De foto van de komst van drie nieuwe kippetjes op hun nieuwe plek van woongroep It Pakhûs in Akkrum veroverde de tweede plaats. ,,Liefde voor mens tot dier is zo sprekend op deze foto en de liefde van zorgondernemer Sandra, voor deze kwetsbare mensen ook. Als dat geen liefde is’’, aldus Wilhelmina Hey uit Akkrum, die de foto van het liefdevolle tafereeltje maakte.

Bij de foto’s:

Boven: de winnende foto met de honden Ikar en Jefta.

Onder: Nieuwe kippetjes voor woongroep It Pakhûs in Akkrum, goed voor een tweede plek in de Valentijn-fotowedstrijd van Doarpskeamer Akkrum.

2021 Doarpskeamer Akkrum nr2 Valentine fotowedstrijd

Pin It

Zoek op website

Juni 2021
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

In het nieuws:

tegel eruit, plant erin

tegeltuin

Wanneer en wat?

Op 25 juni a.s. komt Elkien tussen 09.30 uur en 12.30 uur bij u in de straat met mooie plantenpakketten t.w.v. € 25,-. In ruil voor een tegel krijgt u er één gratis!* U kunt direct aan de slag om uw tuin een stukje groener te maken, want we doen er ook nog een emmer tuinaarde bij.

U kunt zich voor deze actie ook opgeven via:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

* Zolang de voorraad strekt.

We gaan naar Den Haag.

Morra22Beste vrijwilliger/ poppenmaker van Kamp Morra,
Wij gaan naar Den Haag! Ga je mee?
Bij het dorp Morra stonden op 2 april 4.222 poppen in een weiland. Deze poppen staan symbool voor de kinderen die zonder ouders in vluchtelingenkampen, zoals Kamp Moria, in Griekenland, verblijven. Op 14 april ontvingen de Tweede Kamerleden uit Friesland, Groningen en Drenthe en de woordvoerders asiel en migratie van alle partijen een brief over Kamp Morra met als titel: ‘Belofte maakt schuld’.  
Lees meer...

Happy Stones-lawine voor Happy Tegels

20210605 Doarpskeamer HappyTegels 7 500Een lawine aan fraai beschilderde Happy Stones kwam zaterdag 5 juni 2021 langs op de Lange Miente in Akkrum. De tafels van Doarpskeamer Akkrum-Nes lagen vol met kleurrijke werkjes, niet alleen schilderingen maar ook met stiften gekleurd en sommigen met heel fraaie teksten of zelfs complete gedichten.

Lees meer...