volg doarpskeamer ed op facebook

 

Onze sponsors:

pop kamp morraSamen bouwen aan "Kamp Morra".  

Bij het dorp Morra, boven in Friesland, komen op 2 april 4.222 poppen in een weiland te staan. Elke pop staat symbool voor een kind dat zonder ouders in een  vluchtelingenkamp leeft, zoals Moria in Griekenland.

Doarpskeamer Akkrum/Nes roept inwoners op om deel te nemen aan deze actie door ook een pop te maken.

De initiatiefnemers van deze actie willen aandacht vragen voor de mensonterende situatie van deze kinderen. En hopen zo mee te helpen aan een verbetering van leefomstandigheden door met deze actie, dit drama hoog op de politieke agenda te krijgen.

Tegelijkertijd hopen de initiatiefnemers dat deze actie meehelpt mensen sterker bewust te maken van wat voor bedroevends zich afspeelt in de vluchtelingenkampen. 

De zelfgemaakte poppen krijgen een trui, jas en/of shirt aan en deze kleding gaat na de actie, van 2 april naar de vluchtelingen in Griekenland. 

 

Het doel van deze actie is: een oproep aan de politiek; 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen en bewustwording in de samenleving, we mogen deze kinderen niet laten stikken! 

Hoe maak je de pop?

Neem een stok van 2-4 cm dik, die niet te breekbaar is, van ongeveer 160 cm,

Maak aan de onderkant een punt, zodat de stok in de grond gestoken kan worden

Bevestig met een schroef ( tape of touw) de 2e stok voor de schouders, je maakt een soort kruis. De breedte van de stok/schouder is afhankelijk van de bovenkleding. De mouwen moeten naar beneden ‘hangen’.

Bevestig aan de bovenkant het “gezicht”.  Dit kan een rond stuk hout zijn, maar ook van dik karton (liever geen plastic). Zorg dat het hoofd niet voorbij de bovenkant van de stok komt, want daar moet zo nodig met een hamer op geslagen kunnen worden, om de stok in de grond te zetten

Bovenop plaats je het lampje, een lampje dat tegen wind en regen kan, bv. een led-fietslampje of een led-waxinelichtje.

popmorra

Wil je meer informatie over deze actie of wil je persoonlijke verhalen lezen uit Kamp Moria, kijk dan op de website: https://www.kampmorra.nl

Doe je met mee? En maak jij ook een pop? Geef het door aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Ook voor vragen kun je hier terecht. Breng je pop 19 maart tussen 14.00 en 16.00 uur naar de Doarpskeamer, Lange Miente 5, Akkrum. De poppen komen dan nog een week in de voortuin van de Doarpskeamer te staan, om Akkrum/Nes te laten weten, dat we aandacht vragen voor de 4222 vluchteling-kinderen, die zonder ouders in Kamp Moria verblijven. Daarna worden de poppen naar Morra gebracht.

                               

Pin It

Zoek op website

April 2021
Z M D W D V Z
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

In het nieuws:

Podcast Hein Landman

microfoonElke week plaatsen we een nieuw luisterverhaal op de website.

Deze week Hein Landman over zijn werk als wijk/dorpsagent.

Ga naar het onderdeel Podcasts om het verhaal te beluisteren. 

Podcast Gepke Krikke

microfoonElke week plaatsen we een nieuw luisterverhaal op de website.

Deze week Gepke Krikke over 25 jaar kapper zijn.

Ga naar het onderdeel Podcasts om het verhaal te beluisteren. 

Podcast Ruurdsje Anema

microfoonElke week plaatsen we een nieuw luisterverhaal op de website.

Deze week Ruurdsje Anema, doarpsmanager fan Akkrum / Nes

Ga naar het onderdeel Podcasts om het verhaal te beluisteren.