volg doarpskeamer ed op facebook


logo wehelpen akkrum nes transp 150

logo oranjefonds kleiner

De jeugd van Akkrum en Nes kan aan de slag met het maken van een kijkdoos over 75 jaar vrijheid. Doarpskeamer ED organiseert het evenement, waarbij deelnemers thuis mogen knutselen. De kijkdozen worden vanaf 5 mei in de etalages van alle winkels in Akkrum tentoongesteld.

De kijkdoos heeft als thema vrijheid, omdat het 5 mei 2020 precies 75 jaar geleden is dat heel Nederland werd bevrijd. Daarmee kwam officieel een einde aan de bezetting door Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een uitgebreide viering lukt niet vanwege de coronacrisis. In een brief schrijft Doarpskeamer ED: ,,We hebben nu minder vrijheid om te doen wat we graag zouden willen doen. Wat zou jij nu graag willen doen, wat nu niet mag? Misschien denk je wel: als het straks weer kan, dan ga ik als eerste……...wat je dan bedenkt dat is jouw vrijheid. ’

Deelnemers kunnen hun doos vullen met bijvoorbeeld getekende, geknipte en geplakte figuurtjes. Ze mogen zelf weten hoe ze hun idee over vrijheid in beeld brengen. Het eindresultaat kan op vrijdag 1 mei tussen 10.00 en 14.00 uur bij de deur van Doarpskeamer ED worden neergezet. De medewerkers van de doarpskeamer brengen de kijkdozen naar de deelnemende winkeliers. Daar zijn ze vanaf 5 mei voor het grote publiek te bewonderen.

kijkdoos001

Zoek op website

September 2020
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

In het nieuws:

Doarpskeamer Akkrum/Nes koopt eigen pand

Het nieuwe onderkomen van Doarpskeamer ED in Akkrum aan de Lange Miente, waar zo'n vijftig jaar geleden een noodpostkantoor was gevestigd en daarna de dierenartspraktijk, die nu in het pand ernaast is gevestigd.Stichting Doarpskeamer ED in Akkrum/Nes koopt het pand aan de Lange Miente 5, dat ze sinds november vorig jaar huurde. Na de start in een huurwoning aan de Rakswâl in Akkrum krijgt de organisatie nu eindelijk een vaste plek. De aankoop is mogelijk dank zij flinke subsidies van verschillende fondsen.

Lees meer...

Fietshelden

fietstocht2

Niets kon een groepje enthousiaste fietshelden ervan weerhouden om de prachtige Doarpskeamer-fietstocht door de mooie omgeving van Akkrum te maken!

Theaterwerkplaats basisschooljeugd gaat los

De Theaterwerkplaats voor basisschoolleerlingen uit groep 5 tot en met 8 start op dinsdag 8 september 2020. De organisatie is in handen van het Dreamtheater Akkrum en Stichting Kinderopvang Friesland (SKF).

Lees meer...

Fietstocht

fietstocht

Inloopspreekuur Meitinkers

Vanaf 6 juli 2020 is er elke maandagmiddag van 13:00 tot 17:00 uur weer een inloopspreekuur van de Meitinkers in de Doarpskeamer aan de Lange Miente 5 in Akkrum. Hebt u vragen over wonen, welzijn en zorg, dan kunt u bij een meitinker terecht. 

Lees meer...